انرژی نقش به سزایی در توسعه اقتصادی و اجتماعی هر کشوری دارد، توسعه اقتصادی کشورها باعث شده مصرف انرژی در جهان افزایش یابد. امروزه توجه به عایقکاری ذر ساختمان ها و مکان های صنعتی و استفاده از عایق های حرارتی برای کاهش مصرف انرژی افزایش یافته است.

صرفه جویی در مصرف انرژی با عایق حرارتی مناسب

بهروه وری درست از انرژی و بهینه سازی مصرف انرژی یک ضرورت آشکار در کشور ما می باشد. عدم بهینه سازی مصرف انرژی و بهره وری از دانش روز برای استفاده درست از منابع انرژی، مانع از توسعه پایدار و رشد اقتصادی کشور خواهد شد و زیان فراوانی به همراه خواهد داشت.

این امر نیازمند یک جنبش و تلاش همگانی ، در همه ی زمینه ها می باشد. بخش هایی که بیشترین سهم مصرف انرژی را در کشور به خود اختصاص داده اند، مصارف خانگی، حمل و نقل و صنعت می باشند.

بخشی از انرژی مصرفی در ساختمان مصرف وسایل برقی، روشنایی است و سهم زیادی نیز صرف سرمایش و گرمایش ساختمان می گردد.

به منظور کاهش انرژی مصرفی در ساختمان باید از لامپ های کم مصرف و دستگاه ها و تجهیزاتی استفاده کرد که میزان مصرف انرژی کمی داشته باشند. البته استفاده از دستگاه های که راندمان مصرف انرژی کمی داشته باشند در زمینه سرمایش و گرمایش ساختمان کافی نمی باشد.

اگر حتی از بهترین تجهیزات گرمایش و سرمایش استفاده کنیم که کمترین میزان مصرف انرژی را داشته باشند، اما ساختمان ها عایق کاری حرارتی نشده باشند، گرمای تولید شده ( و یا سرمایش صورت گرفته – در تابستان) اتلاف می شود و استفاده از تجهیزات با مصرف انرژی کم بی فایده می باشد.

انرژی نقش به سزایی در توسعه اقتصادی و اجتماعی هر کشوری دارد، توسعه اقتصادی کشورها باعث شده مصرف انرژی در جهان افزایش یابد.

طبق آمار اتحادیه ی جهان انرژی، مصرف انرژی هر 10 سال دو برابر می شود. بیشترین میزان مصرف انرژی مربوط به کشورهای در حال توسعه، مانند ایران، که البته هنوز هم این سرانه بالا می باشد.

خوشبختانه در سالهای اخیر در کشور ما توجه به کاهش مصرف انرژی با فرهنگ سازی های انجام شده و آگاه نمودن مردم،بیشتر شده است.امروزه توجه به عایقکاری ذر ساختمان ها و مکان های صنعتی و استفاده از عایق های حرارتی برای کاهش مصرف انرژی افزایش یافته است.

عایق کاری حرارتی شاید هزینه گزافی در بر داشته باشد اما باگذر زمان و کاهش چشم گیر مصرف انرژی این هزینه جبران خواهد شد.

قبل از انتخاب عایق و برنامه ریزی برای عایقکاری بهتر است عایق مناسب را انتخاب نمایید برای این کار همکاران ما آماده ارائه مشاوره وراهنمایی در این زمینه هستند با آنها از طریق صفحه تماس با ما ارتباط برقرار نمایید.

تعریف عایق حرارتی و ویژگی آن

هر چیزی که مانع عبور جرم و انرژی  شود را عایق گویند. مانند عایق در برابر حرارت ، صدا ، رطوبت و حریق که امروزه حائز اهمیت است.

عایق یا بهتر بگوییم عایق حرارتی، یک اصطلاح عمومی است که برای محصولاتی استفاده می شود تا  مانع هدررفت گرما و انرژی بین محیط و سیستم شوند.

بهتراست بدانید که عایق های حرارتی، بهترین و مهمترین عامل برای کنترل و مصرف انرژی های ساختمان ها می باشند.

انواع عایق حرارتی صنعتی امروزه برای کنترل مصرف انرزی در ساختمان ها و مراکز صنعتی وجود دارند اما بهترین آنها عایق های معدنی هستند.

مهم ترین ویژگی یک عایق حرارتی، میزان مقاومت آن در برابر انتقال حرارت R (معکوس ضریب انتقال حرارت) می باشد. هر چقدر که فاکتور R یک عایق حرارتی بیشتر باشد، عایق بهتری حساب می شود و عملکرد بالاتری دارد. البته پارامترها و ویژگی های دیگری نیز هست که در انتخاب نوع عایق حرارتی و مناسب بودن آن در عایق کاری نقش دارند.

مهمترین این ویژگی ها پایداری عایق حرارتی، دانسیته، قمیت، تاثیراتی که عایق بر سلامت افراد و محیط زیست می گذارد و میزان متصاعد شدن مواد سمی در شرایط مختلف از جمله در زمان حریق.

خصوصیات شیمیایی و مکانیکی نیز فاکتورهای دیگری هستند که تاثیرات به سزایی بر عملکرد عایق حرارتی می گذارند.

معرفی انواع عایق های حرارتی

کاربرد عایق حرارتی، برای جلوگیری از هدر رفت گرما در ساختمان سازی و تجهیزات به کار رفته در ساختمان مانند لوله کشی ها، کانال های تهویه هوا  و .. است.

عایق های حرارتی را می توان برپایه مواد شیمیایی،مواد معدنی، مواد طبیعی ، مدرن و مصالح ساختمانی تقسیم بندی نمود.

دراین  جا تقسیم بندی عایق حرارتی بصورت مختصر آمده است:

عایق های حرارتی بر پایه مواد معدنی

پشم معدنی ، پشم شیشه، پشم سنگ،پشم سرباره، پرلیت،الیاف کربنی، الیاف نسوز سرامیکی، فویل آلومینیوم، عایق های سیلیکات،مگنزیا

عایق های حرارتی بر پایه مواد طبیعی (گیاهی – حیوانی)

پشم چوب، چوب پنبه،عایق سلولزی، عایق دیاتومه ای

عایق های حرارتی بر پایه مواد شیمیایی

عایق های حرارتی چند لایه و عایق های مرکب، عایق های حرارتی سپر تابشی، عایق های منعکس کننده، عایق های شیشه پنجره ای

عایق های مصالح ساختمانی

بتن سبک منبسط، بتن سرباره اسفنج شده، بتن سلولی

کاربرد پشم سنگ برای عایق کاری حرارتی

یکی از مهمترین عایق های حرارتی که امروزه بسیار موردتوجه قرار گرفته است دسته عایق های معدنی است که از جمله آن پشم سنگ است.

این عایق معدنی که از ذوب شدن سنگ  و تبدیل آن به الیاف پشمی بدست می آید یک عایق حرارتی خاص شناخته می شود.

پشم سنگ در انواع تخته ای، رولی ، لوله ای و پتویی قابل بهره برداری و مناسب برای انواع عایقکاری است.

عایق صوتی ، عایق حرارتی و ضد حریق بودن پشم سنگ ، این عایق معدنی را در بین عایقهای حرارتی مستثنی نموده و عایق کاران به ان توجه ویژه ای دارند.

هزینه یک عایق حرارتی با ویژگی عایق صوتی و ضد حریق بودن بصورت یکجا باعث می شود در هزینه خرید عایق نیز صرفه جویی گردد.

می توان به کاربرد های پشم سنگ برای عایق کاری حرارتی و صوتی در زیر اشاره نمود:

پشم سنگ یک عایق معدنی طبیعی است که در انواع عایق تخته ای، عایق پتویی، عایق لوله ای و عایق رولی یا لحافی قابل تولید است.

از پشم سنگ پتویی جهت عایق کاری کوره ها، گرم خانه ها، لوله های سایز بزرگ، مخازن و …. استفاده می شود.

از پشم سنگ تخته ای جهت عایق کاری سطوح صاف، دیوار ها، سقف و کف ساختمان ها، سالن های همایش جداره کناف و … استفاده می شود.

از پشم سنگ لوله ای جهت عایق حرارتی کوره و  لوله های سیالات گرم و سرد استفاده می شود.

از پشم سنگ فله ای برای عایق کاری جداره های دیوار، دودکش و فضاهایی که شکل هندسی منظمی ندارند استفاده می شود.

ازپشم سنگ لحافی برای پوشش سقف و سوله، فرها، گرم خانه ها و … استفاده می شود.